Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt a megoldás asztmára, allergiára  (X)

Újdonság: Sóbánya-terápia BudánItt a megoldás allergiára, asztmára! Újdonság: Sóbánya-terápia Budán, amellyel eredményességét bizonyítva a tapasztalatok alapján az esetek 95%-ában elérhető a teljes tünetmentes gyógyulás. Dr. Tóth László fül-orr-gégész főorvos válaszol. Kipróbáltuk!


Valamennyi megbetegedés struktúrájában a bronchiális rendszer, valamint a tüdő megbetegedéseinek gyakorisága növekvő tendenciát mutat, ami más szervek megbetegedésében is szerepet játszik. Az allergiás és asztmás felnőttek és gyermekek sokat szenvednek a méregdrága, kellemetlen mellékhatásokat okozó gyógyszerektől. Nekik szeretnénk bemutatni egy tradicionális gyógymódot, az évszázados tapasztalatokon nyugvó sóbánya-klímaterápiát, amelynek áldásos hatásairól Dr. Tóth László, fül-orr-gégész főorvost és Fehér Ádámot kérdeztük, akinek a terápia köszönhető, és aki ma már a módszernek köszönhetően gyógyult, boldog felnőtt.
A só-gépet Fehér Ádám édesapja, valamint az aknaszlatinai sóbánya kutató orvos csapata azért kísérletezte ki hosszú évekkel ezelőtt, hogy segítsen alig négyéves kisfián, aki egy éves kora óta rendkívül súlyos asztmával küzdött. Az óvodás korú gyermeknek annyira súlyos légzési nehézségei voltak, hogy szülei minden alternatívát kipróbáltak, hogy segítsenek rajta, de csak egy módszer vált be igazán, az egykori Szovjetunió területén lévő szlatinai sóbánya, ahol szüleitől távol egy hónapot kellett eltöltenie a kisfiúnak, akit ez nagyon megviselt. Bár a kúra sokat segített, a kisfiú olyan rossz lelkiállapotba került a sötét, hideg, napi 6-7 órás benntartózkodástól, hogy szülei úgy döntöttek, más módszert keresnek a gyógyításra.
Hosszas kutatómunka és kísérletezés után édesapja megépítette a só-gépet, amelynek segítségével egy egyszerű szobában a sóbányák száraz mikroklímáját képes reprodukálni, annak minden pozitív élettani hatásával. A különleges ionizált sót a cigarettafüstnél is finomabbra darálja és fújja be az adott légtérbe, amelynek sűrűsége (főleg NaCl) 4-6 mg/m3.
A terápia eredményességét bizonyítva a tradicionális sóbányában szerzett tapasztalatok alapján az esetek 95%-ában elérhető a teljes tünetmentes gyógyulás. Ezt 25000 páciens statisztikai adata bizonyítja. A terápiát szigorú orvosi vizsgálat előzi meg, illetve folyamatos szakorvosi felügyelet mellett folyik.
Mennyiben hasonlít a mesterséges sóbánya az eredetire?
A készülék ugyanazt a mikroklímát képes megteremteni, mint ami egy természetes sóbányákban van. Gyógyhatás tekintetében nincs különbség. A mesterséges sóbánya valójában egy teljesen hétköznapi szoba, amelyben a sógép teremti meg a bánya-adta száraz mikroklímát. Itt nincs hideg és sötét, ami a legtöbb emberre, kiváltképp a gyerekekre rossz hatással van. Sokan arcüreg vagy torokgyulladást kapnak a barlangokban, ráadásul az ott tenyésző penészgombákra is sokan érzékenyek.

Dr. Úr kérem, fejtse ki néhány mondatban e módszer hatásmechanizmusát!
A páciens belélegzi a száraz hatóanyagot, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe, illetve az egyéb légjáratokba is. Ott elolvad,. és magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet. A mesterséges aerosol tartalmú gyógy-közeg működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők simaizom szerkezetére kifejtett hatás: megszünteti a gyulladást, helyreállítja a fiziológiai jellemzőket, illetve a légzőszervek mikroflóráját., a patológiai váladék eltávolítása idézi elő a szervezet mikrobiológiai allergénekkel szembeni fokozott védettséget.

Milyen betegségben szenvedőknek javallott az alkalmazása?
Asztmásoknak, allergiásoknak, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás esetén, légúti gyulladásos betegségek esetén, ekcéma, psoriasis (pikkelysömör) esetén, dohányosoknak, teljesen egészséges városlakóknak preventív, immunerősítésnek, teherbíró képesség fokozónak.

Van-e esetlegesen ellenjavallata?
Abszolút ellenjavallatot csak az akut fertőzések, a kifejezett súlyos magas vérnyomás, valamint az egyéb cardiovascularis dekompenzációs állapotok jelentenek.

Mennyi időre van szükség ahhoz általában, hogy javulást, illetve teljes gyógyulást tapasztaljon a beteg, illetve az orvos? Esetenként több kúrára is szükség lehet?
Ez általában az egyén individuális klinikai funkciómutatóitól függ, a betegség súlyosságától, a lefolyás fázisától, stádiumától. Minden egyes eset más és más, nem tudunk általános érvényű igazságot megállapítani, a páciens állapota, élet körülményei, környezete jelentős befolyást gyakorolnak a betegség lefolyására, valamint a gyógyulásra. Általános tapasztalat, hogy gyermekek körében a gyógyulási arány 92-96%, felnőttek körében ez a szám 88-92%-ra tehető. Egy súlyos, több éve fennálló asztmás esetben javallott a kúra háromszori megismétlése 2 éven belül.

Miben nyilvánul meg a betegek egészségi állapotának a javulása?
A terápia eredményeképp helyreáll a bronchusok tónusa, javul a légzés, légzésfunkció, ami a szervezet egyéb szisztémáinak normalizációjához vezet. A kifejezetten asztmás problémákkal küzdők esetében megszűnik a hörgőgörcsöt kiváltó gyulladás, a hörgők légátjárhatóság normalizálódik, megszűnnek a rohamok.
Allergiás panaszok esetén normalizálódik a vérben az allergiás tüneteket kiváltó IgE-, valamint Hisztamin-szint, effektív nincs, ami kiváltsa a tüneteket. Allergiás rhinitisnél lényegesen javul az orrlégzés, megszűnik az orrnyálka duzzanat. Szubjetktíve a beteg klinikai állapota javul.

A többi, hasonló hatásmechanizmussal bíró terápiához képest, ez a módszer milyen hatékonysággal bír?
A többi ismert párologtatott, gőzölt, sótéglás sóskúrás módszer hiányosságait orvosolhatjuk a száraz sóbánya-terápiával, amely ezáltal egy sokkal hatékonyabb és hatásosabb módszer.
A módszer lényege és egyedülállóssága abban rejlik, hogy:
  • egy különleges légáram-generátor segítségével modellezzük a természetes sóbányák mikroklímáját
  • a részecske nagyság nem lépi át a 0,2 -0,7 mikront, ami megfelel a legkisebb hörgőcske átmérőjének
  • magas diszperzitású, nátrium-kloridban gazdag, száraz aerosol képződik, amelynek aktív hatóanyaga 5 mg/m mennyiségben van jelen a levegőben.
A száraz terápia és ionizáció jelentősége abban nyilvánul meg, hogy a sót nem párologtatjuk, nem kötjük vízhez, így légzés közben nem tapad a nyálkahártyára, a nyálkahártyával ellentétes iontöltésnek és részecske méretnek köszönhetően biztosítva van a hatóanyag szabad útja egészen a legkisebb hörgőcskékig.
Rendkívül fontos kihangsúlyozni, hogy igazi gyógyhatása csak magának a teljes mikrobiológiai mikroklímának van, tehát a levegőben lebegő mikrorészecskéknek egy bizonyos sűrűségben a légtérben kell szabadon lenniük ahhoz, hogy be tudjuk lélegezni.
Mennyi ideig tart egy kúra és mennyibe kerül?
A kezelés időtartalma 20 kezelési alkalom, alkalmanként 45 perc a gyerekeknek és 60 perc felnőtteknek.
Gyermekeknek és nyugdíjasoknak 29 900 Ft, felnőtteknek 37 900 Ft, amely tartalmazza a teljes kúrát, valamint az előzetes orvosi vizsgálatot. Magán egészségpénztárakon keresztül megoldható a finanszírozás.
Kipróbáltuk! Mivel párom a cikkben szereplő fiatalemberhez hasonlóan gyermekkora óta vissza-visszatérő asztmás rohamokkal küzd, úgy döntöttem, elviszem a terápiára, és vele együtt kipróbálom a kúrát. A rendelő előtt izgatottan toporogtunk mindketten. Kedves, fiatal pár fogadott minket. A helyiség nem kifejezetten rendelőre emlékeztetett: bordó és fehér falak mindenütt, patyolat tisztaság, aranyhalak, és hangulatos reklámképek. Letettük táskáinkat, és elindultunk a "bánya" felé.
- Nem fogja csípni a szemem? Mi lesz, ha rosszul érzem magam? - kérdeztem felnőtthöz nem túl méltó módon, de Ádámék csak mosolyogtak.
- Nagyon jól fogod magad érezni! - mondták, és megpróbáltam hinni nekik.
A felnőtt szobába toppanva rozsdamentes acélból készült asztalokat és hófehér műanyag székeket pillantottam meg. És a szobát ellepő fehér - leginkább ködre emlékeztető - sót. Mindannyian leültünk, és a számban, torkomban, nyelőcsövemben éreztem a sós levegőt. Valóban nagyon kellemes érzés volt, hasonló a tengerparton tett sétákhoz - persze, a tenger morajlása nélkül. Nem csípte a szemem, sem a bőröm. Pár perc alatt annyira megszoktam a levegőt, hogy már bántam, hogy hamarosan letelik az egy óra. A kúra végén elköszöntünk, és csak másnap találkoztunk ugyanitt. Majd harmadnap, negyednap és így tovább.
A párom a kúra megkezdése óta nem volt rosszul, nem használja azokat a szteroidokat, amelyeket elvileg naponta szednie kellene. Mindketten köhécselünk, és olykor orrot fújunk, s a szervezetünk folyamatosan tisztul. A terápia valóban működik, mellékhatások nélkül és végre napok, hetek és remélhetőleg majd évek telnek el úgy, hogy páromnak és a kúra jövendőbeli résztvevőinek nem kell többé gyógyszerekhez nyúlnia.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.