Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar kutyákra fáj az arab sejkek foga
Messze földön híresek a magyar ebek, nem csoda, hogy még a távoli Arab Emirátusokban is elismeréssel beszélnek országunk nagy tudású kutyáiról. Abu Dzabi rendőrkutya-kiképzője személyesen jött Budapestre, hogy 50 négylábúval térjen vissza hazájába, s ott szagazonosításra, keresésre, őrzés-védésre képezzék őket. 

Nem először jár hazánkban az Egyesült Arab Emírségek fővárosából érkező Jamal Juma Habash, az Abu Dzabi rendőrkutya-kiképző igazgatója, akinek 250 négylábút számláló csapatában több magyar tenyésztésű és felkészítésű eb szolgál. 
- Németországból, Franciaországból, Belgiumból, Dél-Afrikából és Magyarországról is vásároltunk kutyákat, ám az itt tenyésztett és kiképzésben részesült ebekkel különösen elégedettek vagyunk. Nem véletlen, hogy mostani budapesti látogatásunkról újabb ötven kutyával térünk haza - mondta el az intézmény vezetője a Borsnak. Az Abu Dzabiban őrző-védő feladatokra, szagazonosításra és katasztrófa-mentésre alkalmas négylábúak nem csak a világ egyik legbiztonságosabb területén teljesítenek szolgálatot, de többek közt Szumátrán és Indonéziában is bevetették már őket. A vezető beosztású szakember pályafutása egyik legkiemelkedőbb eredményének tartja a 2005-ös pakisztáni földrengésnél nyújtott segítségüket, ahol hűséges társaikkal többeket találtak meg és mentettek ki a romok alól. 

Jamal Juma Habash és munkatársai nem érkeztek üres kézzel Budapestre. Az Európa Kutyakiállításon a 10 tenyészcsoport-győztesét, valamint a legszebb magyar pásztor- és vadászkutyát is értékes kupával tüntette ki. Az arab szakemberrel évek óta jó kapcsolatot ápoló Szántó Imre, a magyarországi német juhászkutya tenyésztő-kiképző sportegyesület elnöke járt már az arab országban, s bevallotta: ott az ebek is luxuskörülmények között élnek. - Légkondicionált helyiségük van és nagyon odafigyelnek a táplálásukra is. A tervek szerint fél évet én is kint töltök, segítek a kutyák kiképzésében és tenyésztésében. 


Írta: Balajti Péter 
Forrás: Borsonline.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.