Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Síntértelep helyett állatotthon
A kóbor kutyák helyzetén úgy lehetne javítani, ha a gyepmesteri telepeket menhelyek, állatotthonok váltanák fel. A kérdésben egyetértett Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára, országos főállatorvos és osztrák állatvédők, akikkel Süth a napokban egyeztetett a magyar kóbor kutyák helyzetéről. 

A kóbor kutyák helyzetén úgy lehetne javítani, ha a gyepmesteri telepeket menhelyek, állatotthonok váltanák fel - értettek egyet Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára, országos főállatorvos és osztrák állatvédők, akikkel Süth a napokban egyeztetett a magyar kóbor kutyák helyzetéről. Az ehhez szükséges jogi környezet megteremtésére az idén szeptember 1-jével életbe lépett új kerettörvény alapján most lehetőség van. 

Az országos főállatorvos azért találkozott osztrák állatvédőkkel, mert Madeleine Petrovic alsó-ausztriai tartományi képviselő, a zöldek frakcióvezetője és szövetségi szóvivő-helyettese, valamint a magyar származású Gabriele Jacoby bécsi színésznő megkülönböztetett figyelemmel kíséri a kóbor kutyák helyzetét nemcsak Ausztriában, hanem Magyarországon is. 

Közös álláspont alakult ki atekintetben is, hogy fontos feladat a kóbor kutyák számának csökkentése. Ennek egyik legfontosabb legfontosabb eszköze a megfelelő iskolai oktatás-nevelés, továbbá az ivartalanítás, valamint a visszakereshető, egyedi azonosítás lehetőségének megteremtése - tájékoztatta a találkozóról az MTI-t Dékány Andás, az agrártárca szóvivője. 

Forrás: MTI, Népszabadság Online

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.